Het ontstaan

Het ontstaan van

Babit Rioolrenovatie

Babit Rioolrenovatie bestaat al circa 50 jaar en heeft zich in al die jaren doorontwikkeld tot een succesvol bedrijf gespecialiseerd in het renoveren van inpandige leidingen. We richten ons vooral op het renoveren en onderhouden van inpandige standleidingen, grondleidingen, wc aansluitingen en hemelwaterafvoeren zonder te hakken en te breken. De afgelopen decennia zijn standleidingen, badkamer- en keukenleidingen, hemelwaterafvoerleidingen en ontluchtingskanalen van meer dan 100.000 woningen gerenoveerd met onze technieken.

3 generaties

Een hecht

Familiebedrijf

Babit Rioolrenovatie is een familiebedrijf en is in eerste instantie geleid door opa (1e generatie), daarna door vader (2e generatie) en vanaf 2021 door zoon/kleinzoon Joey Bastiaans (3e generatie). Joey heeft de overstap gemaakt van de vestiging Venlo naar een vestiging in Rotterdam. Sinds 2021 is Babit Rioolrenovatie gevestigd in Rotterdam.

Babit Rioolrenovatie

1e Generatie

Opa; Geert Bastiaans, komt uit een arbeidersgezin en begon met een baan als dakdekker. Hierbij kreeg hij veel te maken met hemelwaterafvoeren. Hij zag problemen met hemelwaterafvoeren en weinig partijen die deze problemen konden en/of wilden oplossen. Hier ontstond voor opa het idee om een bedrijf te starten om deze leidingen/hemelwaterafvoeren te ontstoppen. Hij wilde de problemen die hij zag graag oplossen.

Van huis uit heeft opa meegekregen dat hard werken wordt beloond. En dit heeft hij ook zeker gedaan. Hij was er nooit vies van om met zijn handen te werken. Wat ook zeker nodig was, aangezien er vijftig jaar geleden nog geen apparatuur was om riolen schoon te maken of te renoveren en dit allemaal met de hand werd gedaan. Opa vond een gat in de markt. Hij dacht in oplossingen en dit bracht hem een goedlopend bedrijf.

Babit Rioolrenovatie

2e Generatie

Bij pa; Mat Bastiaans, is Babit Rioolrenovatie er met de paplepel erin gegoten. Hij heeft dezelfde mentaliteit als zijn vader. Als kleine jongen werkte hij elke vrije dag en alle schoolvakanties bij Babit. Nadat hij het bedrijf van zijn vader had overgenomen was zijn doel om zo innovatief mogelijk te blijven en te blijven door ontwikkelen. Pa had altijd een voorsprong in de branche vanwege zijn innovatieve ontwikkelingen, hij bedacht keer op keer iets nieuws. Het begon bij een zelf in elkaar gezette “camera met koplampen” om in de leidingen te kijken; ook wel 1e rioolinspectie genoemd. Vanaf 1987 volgde er verschillende zelfbedachte en zelfgemaakte constructies die gebruikt werden voor deelrenovaties in de hoofdrioleringen.

Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de House-liner® techniek en de Spray-liner® techniek binnen de eigen organisatie. Met deze zelf ontwikkelde technieken kan Babit nagenoeg elke leiding renoveren/repareren zonder hak en breekwerk. Mede door deze technische ontwikkelingen is de focus van Babit komen te liggen op inpandige leidingrenovaties. Dit leidde tot een succesvol bedrijf dat denkt in oplossingen en nog steeds koploper is in creativiteit en innovativiteit.


Babit Rioolrenovatie

3e Generatie

Zoon/kleinzoon; Joey Bastiaans wist als klein jongetje de weg wel te vinden bij Babit. Het was een straf als hij een dagje niet mee kon gaan met pa naar Babit. Als hij er was wilde hij altijd graag mee op pad met de monteurs. Het was zijn droom om later ook binnen Babit te werken. De interesse in het vak en in Babit is blijven hangen bij Joey. Net als bij pa is Babit Rioolrenovatie een deel van zijn opvoeding geweest. Joey heeft alle ontwikkelingen binnen het bedrijf van dichtbij meegemaakt en is zodra hij oud genoeg was gaan werken bij Babit. Hij deelt zijn passie graag met zijn team en is er trots op dat hij als 3e generatie Babit nu mag leiden vanuit Rotterdam. Hij houdt ervan om te denken in oplossingen, dit maakt het werk uitdagend en interessant. Elke dag is dan ook een dag waar het Babit-team alles geeft om dit bedrijf zo innovatief, oplossingsgericht en creatief te houden. 

“Durf te geloven in je eigen kunnen.”

Joey Bastiaans