Leidingrenovatie

Efficiënte

Oplossingen

Babit Rioolrenovatie is gespecialiseerd in alle aspecten van rioolrenovatie en gaat voor praktische en efficiënte oplossingen zonder- hak en breekwerk.

Babit Rioolrenovatie kiest voor leidingrenovatie zonder hak- en breekwerk in plaats van vervanging van de leidingen. De methode van Babit Rioolrenovatie bespaart u veel overlast, zoals stof, geluidsoverlast en een lange periode dat u het rioolsysteem niet kunt gebruiken. Daarnaast is de renovatiemethode financieel vaak voordeliger dan het vervangen van de leidingen.

Rioolrenovatie

Renovatie met eigen

Technologiën

Babit Rioolrenovatie renoveert met de zelfontwikkelde House-liner®-techniek en de Spray-liner®-techniek rioleringen met een doorsnede van 34 tot 300 mm zonder hak- en breekwerk.

De House-liner®-techniek is een beproefde methode voor het renoveren van afvoerleidingen/standleidingen met een diameter van 50 mm doorsnede.

Voor de house-liner®-methode is een speciale, gepatenteerde liner ontwikkeld; een “naadloos-geweven, met polyestervezel versterkte epoxy liner. Babit Rioolrenovatie is de enige specialist die deze speciale naadloze liners van House-liner® gebruikt. De House-liner® wordt in de te renoveren rioolbuis aangebracht tijdens de leidingrenovatie. Na uitharding ontstaat een nieuwe binnenlaag in de te renoveren buis met een uniforme laagdikte en gelijkwaardige sterkte over de gehele leiding.

De kracht van

Spray-liner®

Om afvoerleidingen met een diameter vanaf 34 mm of met een complexere toegankelijkheid, zonder hak- of breekwerk, te renoveren is Spray-liner® ontwikkeld. Bij toepassing van de Spray-liner®-technologie wordt met een roterende spraykop een speciaal voor deze methode hoogwaardige, verlijmde epoxyhars tegen de binnenkant van een te renoveren afvoerleiding aangebracht om zo een waterdichte en slijtvaste laag te vormen. Samen vormen de House-liner® technologie en de spray-liner technologie de totaaloplossing om alle inpandige afvoerleidingen, zonder hak- en breekwerk, te renoveren en te repareren.

Na onderzoek wordt beoordeeld welke reparatiemethode het meest geschikt is voor een bepaalde situatie. Uiteraard kunnen ook beide methodes in combinatie worden gebruikt.

De unieke combinatie van de House-liner® en Spray-liner® techniek zorgt dat wij nagenoeg iedere leiding kunnen renoveren en repareren zonder hak- en breekwerk.

Opgeruimd staat

Netjes

De werkzaamheden worden door ons in een aaneengesloten periode projectmatig uitgevoerd. Wij verzorgen voor en tijdens het project de bewonersinformatie, voorzien bewoners van noodtoiletten (indien van toepassing) en laten de werkplek uiteraard netjes achter.