Bedrijfsgebouw babit Venlo
Sinds 1971
Geert Bastiaans
Oprichter
Als dakdekker kreeg Geert Bastiaans veel te maken met verstopte afvoeren, welke steeds weer voor veel wateroverlast en schade zorgden. Plaatselijke loodgieters waren destijds niet ingericht om snel en adequaat te kunnen reageren. In 1971 starte Geert Bastiaans met Babit “een 24-uurs ontstoppingsdienst”.  Door steeds weer aan innovatieve en klant gerichte probleem oplossingen te werken, ontwikkelde zich Babit tot een toonaangevende Rioolspecialist.
Het conventioneel vernieuwen of repareren van leidingsystemen, is vaak een tijdrovende bezigheid en gaat vaak gepaard met veel overlast. Babit bedacht een variant op de koustechniek welke in de weg- en waterbouw veelal werdt toegepast op drukke verkeersaders. Er werden speciale kousen (liner) en verlijmende harsen ontwikkeld. Deze naadloze en verlijmende technologie wordt sinds 2004 dagelijks door house-liner een zusterbedrijf van Babit, succesvol in heel Nederland toegepast.
Sinds 2004
Renovatie
leidingsystemen vanaf 70 mm
Sinds 2011
Renovatie
kleine leidingsystemen
Luisterend naar haar klanten, waar behoefte was ontstaan naar een renovatie techniek voor kleine leiding diameters. Welke gecombineerd kon worden met de succesvolle house-liner. Hierop werd de verlijmende coating technologie Spray-liner ontwikkeld. Waarna de gehele range afvoerleidingen in gebouwen is afgedekt.
Doordat er op de bestaande markt geen  passende oplossingen voor de specifieke probleemstellingen te verkrijgen waren. Is Reno-pipe opgericht voor het ontwikkelen en produceren van speciale apparatuur en producten en het beheren van de diverse patenten.
Sinds 2004
Ontwikkeling
Leiding specifieke apparatuur en producten
Scroll naar top