Het ontstaan van Babit Rioolrenovatie

Babit Rioolrenovatie heeft een rijke geschiedenis van bijna 50 jaar en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf in de renovatie van inpandige leidingen.  

Ons specialisme

Innovatieve rioolrenovaties

Onze specialisatie ligt in het vernieuwen en onderhouden van inpandige standleidingen, grondleidingen, riolering en hemelwaterafvoeren. Alles zonder hak- en breekwerk.  

Gedurende de afgelopen decennia hebben we met onze innovatieve relinemethode de standleidingen, badkamer- en keukenleidingen, hemelwaterafvoerleidingen en ontluchtingskanalen van meer dan 100.000 woningen succesvol gerenoveerd. 
 

3 generaties

Ruim 50 jaar ervaring

Een hecht familiebedrijf

Babit Rioolrenovatie is een familiebedrijf waar momenteel de derde generatie aan het roer staat. 

Oorspronkelijk opgericht in Venlo door Geert Bastiaans, werd het overgenomen door zijn zoon Mat Bastiaans. 

Sinds 2021 staat Babit Rioolrenovatie onder leiding van Joey Bastiaans, de zoon van Mat, die het bedrijf van Venlo naar Rotterdam heeft gebracht. 

Hiermee zet de derde generatie alweer een nieuwe koers uit voor Babit Rioolrenovatie.

Babit Rioolrenovatie

1e Generatie

‘Hard werken wordt beloond’, vanuit deze overtuiging begon Geert Bastiaans zijn carrière in een arbeidersgezin als dakdekker, waar hij veel te maken kreeg met hemelwaterafvoeren. 

Geconfronteerd met problemen in deze afvoersystemen en weinig oplossingen van andere partijen, ontstond het idee om een bedrijf te starten dat zich richtte op het ontstoppen van leidingen en hemelwaterafvoeren.  

Geert aarzelde nooit om met zijn handen te werken, een eigenschap die goed van pas kwam. Vooral omdat er vijftig jaar geleden nog geen geavanceerde apparatuur was voor rioolreiniging en -renovatie, en dus alles met de hand moest worden gedaan.  

Geert zag een kans in de markt én dacht in oplossingen, wat resulteerde in de oprichting van een succesvol bedrijf; Babit Rioolrenovatie.

Babit Rioolrenovatie

2e Generatie

In 1987 nam Mat Bastiaans, zoon van Geert, het bedrijf over van zijn vader, waarna Babit Rioolrenovatie een innovatieve transformatie onderging.

Mat, al van jongs af aan betrokken bij het bedrijf, besteedde elke vrije dag en alle schoolvakanties aan het werken in het bedrijf. Het was dan ook een logische stap om het bedrijf van zijn vader over te nemen. 

Mat streefde voortdurend naar innovatie en ontwikkeling, waarbij hij als pionier verschillende hulpmiddelen bedacht om zich te onderscheiden in de branche.

Voor rioolinspecties introduceerde hij de “camera met koplampen” en ontwikkelde zelfontworpen constructies voor deelrenovaties in hoofdrioleringen. Deze innovaties leidden uiteindelijk tot de ontwikkeling van de House-liner® en Spray-liner® technieken.  

Dankzij deze vooruitstrevende methoden kunnen we vandaag de dag leidingen renoveren en repareren zonder te hoeven hakken of breken. Met deze vondst verschoof de focus van het bedrijf naar inpandige leidingrenovaties zoals we het vandaag de dag kennen. 

Babit Rioolrenovatie

3e Generatie

Vandaag staat alweer de derde generatie aan het roer van Babit Rioolrenovatie. Ook Joey Bastiaans, zoon en kleinzoon, wist als klein jongetje zijn weg te vinden in het bedrijf.
Op jonge leeftijd keek hij vol bewondering naar de monteurs en wilde niets liever dan met hen mee op pad.

Net als bij zijn vader Mat werd de liefde voor het vak Joey met de paplepel ingegoten. Direct na zijn school ging hij aan de slag in het bedrijf van opa en vader. Dit leidde in 2021 tot de overname van het bedrijf  en de verhuizing naar Rotterdam waar Babit Rioolrenovatie nu gevestigd is.

Joey deelt zijn passie met een hecht team, is bevlogen en betrokken, en heeft zijn “niets is onmogelijk”-mentaliteit breed doorgevoerd binnen het bedrijf. 

Geen enkele uitdaging wordt uit de weg gegaan. 

Elke dag zet het team alles op alles om het bedrijf innovatief en oplossingsgericht te houden.

“Durf te geloven in je eigen kunnen.”

 

Joey Bastiaans

Babit Rioolrenovatie

Kennismaken?

Bent u geïnteresseerd in onze technologie en werkwijze en wilt u ons team graag ontmoeten? Neem dan contact met ons op. We zijn beschikbaar voor een persoonlijke kennismaking en vertellen u graag alles over onze expertise.